eredeti lacipecsenye recept

Az eredeti lacipecsenye recept egy igazi klasszikus, amely minden magyar család asztalán szerepel. Ez a hagyományos étel nemcsak ízletes, hanem könnyen elkészíthető is. A lacipecsenye igazi kényeztetés a hús és burgonya szerelmeseinek. Számos változata létezik, de most bemutatjuk az eredeti, autentikus receptet, amelyet generációk óta ápolnak és továbbadnak.

Hozzávalók

Az eredeti lacipecsenye elkészítéséhez szükséged lesz a következőkre:

  • 500g sertéshús (sertéskaraj vagy tarja)
  • 4 közepes méretű burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés

1. Először is, készítsd elő a hozzávalókat. Moss meg alaposan mindent, majd vágd fel a húst kisebb szeletekre, a burgonyát és a hagymát pedig vékony karikákra.

2. Egy tálban verj fel egy tojást, majd keverd össze a liszttel, sóval és borssal. Ez lesz a panír, amibe majd beleforgatod a húst.

3. Forrósíts fel egy serpenyőt olajjal, majd tedd bele a hagymakarikákat, és pirítsd meg őket aranybarnára.

4. Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

5. Amikor a hagyma már megpirult, vedd ki a serpenyőből, és helyezd félre. Ezután tedd a sertéshúst a tojásos lisztes keverékbe, hogy jól bepanírozd.

6. A panírozott húst tedd vissza a forró serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát aranybarnára.

7. Miután a hús is elkészült, vedd ki a serpenyőből, majd tedd egy tálba vagy tányérra.

8. A burgonyát süsd készre a serpenyőben, amiben előzőleg a húst sütötted. A pirított burgonya íze különleges lesz.

9. Ha mindkét oldaluk aranybarna és ropogós, akkor kész is vagy.

Tálalás

Az eredeti lacipecsenyét frissen és forrón tálald. Kiváló köret lehet hozzá a savanyúság, de akár egy friss saláta is tökéletes kísérője lehet ennek az ínycsiklandozó ételnek.

Összegzés

Az eredeti lacipecsenye recept egyszerű, de ízletes fogás, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon. Kísérletezz a hozzávalókkal és a fűszerezéssel, hogy a saját ízlésednek megfelelően alakítsd ki ezt az ételt.

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Hogyan lehet még feldobni az eredeti lacipecsenyét?

Az eredeti lacipecsenye recept alapján számos lehetőség van arra, hogyan lehet még izgalmasabbá tenni ezt az ételt. Próbálj meg hozzáadni egy kis fokhagymát vagy zöldfűszereket a panírhoz, hogy még gazdagabb ízvilágot kapj. Emellett kísérletezhetsz a körettel is, például sült zöldségekkel vagy friss salátával.

Eredeti lacipecsenye Feldobott változat
Sertéshús, burgonya, hagyma Sertéshús panírban fokhagymával és petrezselyemmel, sült zöldségekkel és friss salátával

2. Lehet-e helyettesíteni más húsfélékkel a sertéshúst?

Igen, az eredeti lacipecsenye receptjét más húsfélékekkel is elkészítheted, például csirkemellel vagy marhahússal. Fontos azonban figyelembe venni, hogy más húsok esetén eltérő lehet a sütési idő és hőmérséklet, ezért érdemes ezeket az adatokat az adott húsfajtához igazítani.

Tipp a Panírozáshoz

Ha szeretnéd, hogy a panír jól tapadjon a húsra, előtte érdemes a húst megforgatni egy kis lisztben, majd a tojásos keverékben, és végül a zsemlemorzsában vagy lisztben. Így garantáltan tökéletesen ropogós lesz a végeredmény.

Szerző képe

Ajax

Szólj hozzá!