Barackos csirkemell recept

A barackos csirkemell egy ízletes és könnyen elkészíthető étel, mely ideális választás lehet akár hétköznapi ebédre vagy vacsorára is. Ez a recept egyszerű és gyors, mégis rendkívül ízletes fogást eredményez, amely garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 2 db érett barack
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

Először is megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. A barackokat megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk.

A csirkemellfiléket kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint mindkét oldalukat.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a csirkemellfiléket a serpenyőbe, és mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.

Amikor a csirkemellfilék már majdnem elkészültek, hozzáadjuk a felkockázott barackot a serpenyőbe, és még néhány percig együtt pároljuk, hogy összeérjenek az ízek.

Végül tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Tálalás:

A barackos csirkemell remekül illik köretnek rizs vagy friss zöldségek társaságában. Egy kevés friss saláta is kiválóan kiegészítheti ezt az ínycsiklandó fogást.

Tipp:

Ha szeretnénk még gazdagabb ízeket elérni, akkor a sütés végén lehetőségünk van egy kevés fehér bort vagy csirkelét is hozzáadni a serpenyőhöz, hogy egy még ízletesebb mártást kapjunk.

Gyakran Ismételt Kérdések:

1. Milyen típusú csirkemellfilét ajánlott használni ebben a receptben?

A receptben bármilyen típusú csirkemellfilét használhatunk, de javasolt a vékonyabb szeletek, mivel ezek gyorsabban és egységesebben sülnek át.

2. Hogyan lehet megállapítani, hogy a csirkemell megfelelően átsült?

A csirkemell sütésének legbiztosabb módja az, ha hőmérőt használunk. A csirkemell belső hőmérséklete elérje legalább a 75°C-ot. Ha nincs hőmérőnk, a hús belső részének ellenőrzésével is megállapíthatjuk az átsültséget, melynek legbiztonságosabb módja a hús felezése.

Kérdés Válasz
3. Hogyan lehet megszabadulni a barack bőrétől hatékonyan? A legjobb módszer a barackok bőrét forró vízbe mártani, majd hideg vízbe átöblíteni. Ezután a bőrt egyszerűen le lehet húzni a gyümölcshúsról.
4. Milyen egyéb hozzávalókkal lehet variálni ezt a receptet? Lehetőség van más gyümölcsök, mint például sárgadinnye vagy ananász hozzáadására is, hogy változatosabbá tegyük az ízeket.

További Tippek:

Próbálja meg más fűszerekkel fűszerezni a csirkemellet, például rozmaringgal vagy bazsalikommal, hogy új ízvilágot hozzon létre.

Ha nem szereti a hagymát, akkor helyettesítse más zöldséggel, mint például póréhagymával vagy zöldpaprikával.

Szerző képe

Ajax

Szólj hozzá!