A barackos csirkemell egy ízletes és könnyen elkészíthető étel, mely ideális választás lehet akár hétköznapi ebédre vagy vacsorára is. Ez a recept egyszerű és gyors, mégis rendkívül ízletes fogást eredményez, amely garantáltan elnyeri mindenki tetszését.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 2 db érett barack
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
Először is megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. A barackokat megmossuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk.
A csirkemellfiléket kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint mindkét oldalukat.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a csirkemellfiléket a serpenyőbe, és mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
Amikor a csirkemellfilék már majdnem elkészültek, hozzáadjuk a felkockázott barackot a serpenyőbe, és még néhány percig együtt pároljuk, hogy összeérjenek az ízek.
Végül tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Tálalás:
A barackos csirkemell remekül illik köretnek rizs vagy friss zöldségek társaságában. Egy kevés friss saláta is kiválóan kiegészítheti ezt az ínycsiklandó fogást.
Tipp:
Ha szeretnénk még gazdagabb ízeket elérni, akkor a sütés végén lehetőségünk van egy kevés fehér bort vagy csirkelét is hozzáadni a serpenyőhöz, hogy egy még ízletesebb mártást kapjunk.
Gyakran Ismételt Kérdések:
1. Milyen típusú csirkemellfilét ajánlott használni ebben a receptben?
A receptben bármilyen típusú csirkemellfilét használhatunk, de javasolt a vékonyabb szeletek, mivel ezek gyorsabban és egységesebben sülnek át.
2. Hogyan lehet megállapítani, hogy a csirkemell megfelelően átsült?
A csirkemell sütésének legbiztosabb módja az, ha hőmérőt használunk. A csirkemell belső hőmérséklete elérje legalább a 75°C-ot. Ha nincs hőmérőnk, a hús belső részének ellenőrzésével is megállapíthatjuk az átsültséget, melynek legbiztonságosabb módja a hús felezése.
Kérdés | Válasz |
---|---|
3. Hogyan lehet megszabadulni a barack bőrétől hatékonyan? | A legjobb módszer a barackok bőrét forró vízbe mártani, majd hideg vízbe átöblíteni. Ezután a bőrt egyszerűen le lehet húzni a gyümölcshúsról. |
4. Milyen egyéb hozzávalókkal lehet variálni ezt a receptet? | Lehetőség van más gyümölcsök, mint például sárgadinnye vagy ananász hozzáadására is, hogy változatosabbá tegyük az ízeket. |
További Tippek:
Próbálja meg más fűszerekkel fűszerezni a csirkemellet, például rozmaringgal vagy bazsalikommal, hogy új ízvilágot hozzon létre.
Ha nem szereti a hagymát, akkor helyettesítse más zöldséggel, mint például póréhagymával vagy zöldpaprikával.